Редактор: Виолета Николаеваe-mail: След здравословен проблем и поредица от тежки операции млад

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: След здравословен проблем и поредица от тежки операции млад
Коментари Харесай

Мъж от Пловдив се храни само венозно. Касата поема разходи за 10 дни в месеца

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

След здравословен проблем и поредност от тежки интервенции млад мъж от Пловдив
остава без тънки вътрешности и единствено с част от дебелото черво. Единственият метод Делян Митрев да се храни е с интервенозна храна и жизненоважни добавки. Цената им е към 3 500 лв. на месец. Сумата, която страната поема, е под 1000 лв. месечно.
Делян споделя, че целият му живот се е трансформирал, като даже не излиза на открито.
Благодарен е, че е останал жив, тъй като болестта, което го е сполетяло, доста мъчно се диагностицира, предава БТВ.

Финансовата страна на казуса е огромна, споделя Делян, а НЗОК и всички
институции са известени, че му би трябвало помощ, тъй като положението на мъжа се
трансформира непрекъснато.

" След мощни болки влязох в болница, отрязаха ми тънките вътрешности и част от дебелото черво. Получил съм инфаркт на червото - тромб, който запушва кръвен съд на червото и то гние. Почти никой не оцелява след сходна диагноза, тъй като мъчно се диагностицира и нормално е късно. Зад мен имам здравна храна, която замества главното хранене през устата. Трябва да се прибавят витамини, минерали, води, аз не възприемам нищо и тези неща би трябвало да влизат венозно - съвсем през целия ден съм закачен на системи, описа Делян Митрев. 

2 500 лв. разноски на месец вършим, тъй като всеки месец положението ми се мени, включват се и други лекарства, медикаменти, касата заплаща една трета от храната, която ми е нужна. 

Сумата от касата е за 10 дни в месеца, останалите все едно би трябвало да карам на фотосинтеза. Ние сме се свързали с касата още февруари - март и на 7 април имаме отговор, че ще бъде преразгледано решението.

Трудно е да се каже дали ще има трансплантация. Аз съм еденственият чакащ в България за това, подали сме и документи в Англия, където чакаме публична покана от там, изпратили сме кръв, имаме връзка. 

Животът ми е радикално друг, веселя се, че останах жив. Не мога да излизам, да си подвигна сина, да си го прегърна. 

Набавяме мъчно парите, дано господата от здравната каса и министерството отговорят на въпроса за какво тази пътека не е добре оразмерена и не включва всичко. "

" Касата заплаща този тип храни на една и съща цена за всички пациенти въз основата на извършено договаряне ", сподели Жени Начева - зам министър на зднравеопазването. " Както и лекарствените пордукти. Състоянието на момчето е по-тежко и изисква надграждане с различен вид лекарства. За български жители в чужбина по поръчка на лекуващия доктор се изисква от касата включване на в допълнение лекуване досега на трансплантация. Това може да бъде финализирано в границите на един месец. "  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР